Swedish Blues Challenge 2017

En man med gitarr

Swedish Blues Challenge 2017 ägde rum i Göteborg lördagen 2 september. Vinnare blev Julia & The Basement Tapes.

SBC Final

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. 2018 års arrangemang äger rum i Hell i Norge och Sverige kommer där att representeras av vinnaren i SBC; Julia & The Basement Tapes.

Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och träffa musiker från hela Europa.
Det är helt enkelt helgen då och hela bluesbranschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och div. utställningar.

Swedish Blues Challenge 2017 arrangerasde sav Göteborgs Bluesförening i samarbete med de svenska medlemmarna i European Blues Union. De svenska medlemmarna är för närvarande:

Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Stockholms Bluesförening, Norrtälje Bluessällskap, Swedish Blues Association, Åmåls Bluesförening och Kultur i Väst.  

Photo credit: Treefort Photo Dept via Visual hunt / CC BY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *