Swedish Blues Challenge 2018

En man med gitarr

Swedish Blues Challenge 2018 ägde rum i Norrköping 3 november. Vinnare blev Marino Valle Band.

 

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. 2019 års arrangemang äger rum den 4-6 april 2019 i Ponta Delgada Azorerna, Portugal. och Sverige kommer där att representeras av vinnaren i SBC 2018.

Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och träffa musiker från hela Europa.Det är helt enkelt helgen då och hela bluesbranschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och div. utställningar.

Swedish Blues Challenge 2018 arrangerades av Crescendo i Norrköping i samarbete med de svenska medlemmarna i European Blues Union.

De svenska medlemmarna är för närvarande:

Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Stockholms Bluesförening, Norrtälje Bluessällskap, Swedish Blues Association, Åmåls Bluesförening och Kultur i Väst.  

Photo credit: Treefort Photo Dept via Visual hunt / CC BY

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *