Anmäl ditt band

Ida BangInformation till artister/band

Swedish Blues Challenge 2017 kommer att äga rum i Göteborg lördagen 2 september

Årets arrangör av Swedish Blues Challenge är Göteborgs Bluesförening och går av stapeln på Musikens hus i Göteborg lördagen 2 september.

Information och anmälan

Sista anmälningsdatum var 20 maj

  • Tävlingen är öppen svenska bluesrelaterade musiker/band. Tidigare deltagande band (förutom vinnarna) kan ansöka igen.
  • Kriterierna för urvalet är desamma som i European Blues Challenge: 1. Originalitet, 2. Instrumental talang, 3. Vokal talang, 4. Scennärvaro
  • Skicka in fyra valfria låtar som mp3 varav minst en egen låt. Sammanlagd längd max 20 minuter.
  • OBS: sista anmälningsdag är den 20 maj 2017.
  • Fem band kommer att utses att delta och besked om vilka de 5 finalisterna är kommer att skickas ut under juni månad
  • Uttagningen av finalisterna görs av en jury bestående av medlemmar i European Blues Union Sweden. Vinnaren får representera Sverige i European Blues Challenge 2018.
  • Alla artister/band står för sina egna resekostnader till/från finalevenemanget i Göteborg. Swedish Blues Challenge står för mat & logi en natt den 2-3 september.  Swedish Blues Challenge står för resor och logi.

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. 2017 års arrangemang äger rum i Horsens, Danmark den 7-9 april och Sverige kommer där att representeras av förra årets vinnare i SBC; Headline Bluesband från Umeå. Hela 21 länder kommer att delta genom att skicka band till EBC 2017.  År 2018 är det Norges tur och EBC kommer då att arrangeras av Blues in Hell.

Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och träffa musiker från hela Europa.
Det är helt enkelt helgen då och hela bluesbranschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och div. utställningar.

Har du frågor om din anmälan och om tävlingen, kontakta oss på sba(at)jeffersonbluesmag.com. Behöver du kontakta oss angående frågor om webbplatsen eller dina insända bidrag,  kontakta oss på info@blueschallenge.se.

 

2 thoughts on “Anmäl ditt band

  1. Pingback: Swedish Blues Challenge 2016 - Swedish Blues Challenge

  2. Pingback: Swedish Blues Challenge | Norrtälje Blues och Rockfestival

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *