Anmäl ditt band

Ida Bang

Information till artister/band

Tävlingen är öppen för svenska bluesrelaterade musiker/band. Tidigare deltagande band (förutom vinnarna) kan ansöka igen. Sista anmälningsdag var den 1 augusti  2022. 

Kriterierna för urvalet är samma som i European Blues Challenge:

  1. Originality
  2. Instrumental talent
  3. Vocal talent
  4. Stage presence
  5. Blues content

Swedish Blues Challenge 2022 kommer att äga rum i Halmstad lördag 15 oktober och lokal arrangör är Blue Heart Bluesförening.

Uttagningen av finalisterna görs av en jury bestående av svenska medlemmar i European Blues Union 2022: Swedish Blues Association, Åmål´s Bluesfest, Stockholms Bluesförening, Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Malmö/Copenhagen Blues Connexion, Blue Heart Bluesförening i Halmstad och Förvaltningen för Kulturutveckling (f.d. Kultur i Väst)

Alla artister/band står för sina egna resekostnader till/från finalevenemanget i Halmstad. Swedish Blues Challenge står för mat, backline och logi en natt i samband med SBC.

Vinnaren får representera Sverige i European Blues Challenge 2023 som äger rum i Chorzow 1-3 juni 2023. Vinnande band får resa och boende till tävlingen.

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och musiker från hela Europa. Det är helt enkelt helgen då hela bluesbranschen träffas! Det är också då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det även lokala showcases, en bluesmarknad och diverse utställningar.

Har du frågor om din anmälan och om tävlingen, kontakta info@blueschallenge.se 

Behöver du kontakta oss angående frågor om webbplatsen eller dina insända bidrag, kontakta oss info@blueschallenge.se.

Anmälan (STÄNGD)

Skicka in fyra valfria låtar som mp3 varav minst en egen låt och en bild på dig/bandet (max 30 mb) till info@blueschallenge.se. Sammanlagd längd max 20 minuter.

Fyll också i följande i brevet; Artist/Bandnamn, Kontaktperson, E-post, Telefon, Webbadress, Vilken stad du/ni är från, En kort presentation av dig/bandet som vi kan använda för bandpresentation.

Sista anmälningsdag var 1 augusti 2022.

Om det är något som inte fungerar eller om det är något annat, hör av er till info@blueschallenge.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.