Deltagande band 2024

Juryn som bestått av representanter från de svenska medlemmarna i European Blues Union har noggrant lyssnat och bedömt alla insända bandbidrag enligt gällande kriterier och valt ut fyra finalband. SBC 2024 kommer att gå av stapeln den 12 oktober i Borås, arrangör är nätverket/föreningen Blues i Väst som består av 8 västsvenska bluesföreningar.

De fyra finalbanden är:

– Anton Hultqvist Trio
– Blueass Blues Band
– Annika Andersson and the Boiling Bluesband
– Slap Back Joe

Annika Andersson and the Boiling Blues Band

En gång i tiden (vi pratar 70-talet) var Annika Andersson (tidigare Salminen) sångerska i Finlands hardcore punkrockband ”Dead End”. Nu, över 40 år senare, har Annika startat ett nytt band som heter Annika Andersson & The Boiling Blues Band.

Det nya bandet bygger på en yngre, mycket kompetent generation av rockmusiker från Sverige. De har sin grund i 70-talets rock’n’roll som blandar influenser som AC/DC och Status Quo med lite högkoncentrerad blues för att piffa upp det. Och på tal om krydda:
Annikas röst är på topp, som en kvinnlig Robert Plant. Annika Andersson & The Boiling Blues Band har ett tight och kreativt trum- och basspel, strålande gitarr och en hammondorgel som håller ihop det hela och tar musiken in i en tidlös era av bluesrock.

Bandet består av: Ola Göransson trummor, Johan Östergård gitarr, Annika Andersson sång, Daniel Karlsson keyboard och Morgan Korsmoe bas

Anton Hultqvist Trio

Anton Hultquist, är en 23 årig bluesmusiker. När han började spela gitarr, 2018, blev han snabbt väldigt fäst vid instrumentet och det är idag en besatthet hos honom. Hans stora inspirationer ligger i bluesen vilket han drar nytta av när han skriver egen musik. Sedan 2022 har Anton tillsammans med Adam Liljedahl och Malte Karlsson turnerat runt om på Sveriges olika scener under namnet ”Anton Hultquist TRIO”. De vill se till att föra bluesen vidare men också tämja gränser i sin musik.

Blueass Blues Band

Blueass Blues Band bildades i Filipstad redan 1981 och har numera mer än 40 år på nacken – och de anses fortfarande av många vara ett av de bästa livebanden någonsin i den svenska bluessvängen. Under de senaste åren har de av olika skäl inte spelat så ofta, men trots pandemin så hann de med att fira sitt 40-årsjubileum 2021.

Som man förstår så är de här gubbarna långt ifrån några nybörjare. De har under årens lopp turnerat över hela Skandinavien, Holland, Belgien, Tyskland och Frankrike – och de har även spelat ett flertal gånger på flera stora bluesfestivaler i Skandinavien som, för att nämna några exempel – Åmåls Bluesfest, Mönsterås Blues & Roots, Östersund Blues Festival, Scandinavian Blues Party (SF) och Lillehammer Bluesfestival (N).

Sommaren 2003 var Blueass Blues Band på en tre veckor läng turné i USA, där de bland annat spelade på The Safeway Waterfront Blues Festival i Portland OR. De är också skickliga låtskrivare och deras låtar har spelats i radio i USA, hela Skandinavien, stora delar av Europa, Australien – och deras låtar har även legat på listor i bland annat USA.

De har även jämförts med ”The Fabulous Thunderbirds at their blistering best” i en recension – men där slutar jämförelsen, eftersom Blueass Blues Band genom åren har skaffat sig en helt egen stil och ett eget karaktäristiskt sound.

Blueass Blues Band:
Gitarr/sång: Ralph Broqvist, Trummor: Per Hero, Bas: Morgan Jansson
Sång/gitarr/munspel: Peter “PG” Gustavsson.

Slap Back Joe

Slap Back Joe är ett band som bildades våren 2020 då pandemin slog till och ingen i bandet kunde gigga. Målsättningen är att med rötter i den klassiska bluesen utveckla en egen stil med lite mer moderna inslag. Bandet identifierar sig med Neoblues eller modern blues, som är stort i England och USA. All musik är egenkomponerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *