Intervju med Ulph Johansson i Headline Blues Band.

Headline Blues Band

Headline Blues Band. Foto: Lennart Brorsson

Vad tyckte ni om själva arrangemanget?
– Det var helt över förväntan. Vi hade ingen aning om att det var så här stort, vi blev jättepositivt överraskade. Det var så bra uppstyrt och bra arrangemang. Den här helgen gav så mycket. Det tar en livstid att få alla dessa kontakter. När vi anmälde oss så var det mer en kul grej och att det gick så bra visade sig på golvet då många kom fram och gratulerade. För oss var det som en vanlig spelning. Många band hade förberett sig med koreografi och så, men det hade känts konstigt att börja med något nytt.

Några spelningar på gång efter detta?
– Vi knöt lite kontakter med Danmark, Norge och så. De har redan bokat till sommaren så vi har förhoppningar att komma ut nästa sommar på festivaler. Tack vare kontakter vi knöt och vi fick mycket visitkort.

Det finns ju ett visst motstånd hemma mot att delta i tävlingar. Vad tycker ni om det?
– De har det största kontaktnätet här och det är det som är grejen. Så här i efterhand är det inte själva tävlingen i sig utan kontaktnätet. Alla som är där är vinnare. Det finns något för alla smaker, alla länder får ut något genom att träffa arrangörer. En win-win situation. Många föreningar var där, säkert en 60 personer från Sverige.

Vi delade transfer från flygplatsen med Travellin´Brothers från Spanien som vann för två år sedan. De blev väldigt förvånade när vi nämnde att vi fick våra kostnader för resa och hotell betalda då de nämligen får stå för allt själva. Vi fick ochså traktamente, för omkostnader på plats. Det är inte många band som får sina kostnader betalda. Vi kommer med stor sannolikhet att åka till nästa European Blues Challenge 2018 i norska Hell för att knyta nya kontakter och ha en trevlig helg.

Text: Arne Swedin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *