Marino Valle Band vinnare 2018

Marino Valle Band

Ett stort grattis till Marino Valle Band som vann SBC 2018 i hård konkurrens med Blueass Bluesband och Sam Rocket & His Blues Prisoners. Tävlingen ägde rum i Norrköping 3 november 2018 och arrangerades av Crescendo. Lycka till i Azorerna 2019 önskar SBC.Juryns motivering var: ”En blandning mellan STAX och CHESS och med en röst som minner om de fornstora Soul och Blueskungarn.”

Marino Valle Band

Marino Valle har i många år sjungit Rhythm & Blues och Soul av den äldre skolan med bl a Big Band Splash, Gugge Hedrenius Big Blues Band och The Soulmates. Marino är ackompanjerad av rutinerade musiker som spelat med bl a Peps Persson, Sven Zetterberg Blues Band, Patricia Page & The Prophets och Franska Trion. De bjuder på svängiga uptempo låtar och smäktande southern soul örhängen. Bandet består av Marino Valle sång och munspel, Mikael Fahleryd bas, Michael Edlund trummor, Matti Ollikainen piano och Henrik ”Pilen” Pilquist gitarr.

https://www.facebook.com/Marino-Valle-Band-181968139284391/

Sam Rocket & His Blues Prisoners
Sam Rocket & His Blues Prisoners

Sam Rocket & His Blues Prisoners bildades av Per Näsman och hans lillebror Lars i byn Hassela i norra Hälsingland för nära 25 år sedan och har sedan dess turnerat i Sverige, men även spelat i våra nordiska grannländer och i Polen. Första plattan Launched kom 1999, vilken följdes upp av Black & White 2001. Efter att ha levt en lite lugnare tillvaro några år släpptes i år den efterlängtade tredje skivan betitlad Caught in the Groove, producerad av Lars Näsman och inspelad av Tomi Leino (båda numera musiker i Trickbag.) På repertoaren står gungande rhythm´n´blues och tidig rock´n´roll. Bandet skapar alltid en bra stämning med sin nära publikkontakt och sitt helgjutna sväng. Vi lovar att ni kommer bli caught in the groove!

https://www.facebook.com/Sam-Rocket-His-Blues-Prisoners-1450617841874749/

Blueass Bluesband
Foto: Susie-Que Broqvist

Blueass Bluesband

Trettio år efter starten av Blueass Bluesband (1981) bestämde de sig för att, åter igen, skaka om det svenska bluesetablissemanget och än en gång rocka lös på bluesscenerna i Skandinavien och ute i världen. Idag spelar de inte så ofta som förr, men spelglädjen och kunnandet sitter i ryggmärgen.

År 2005 gick de skilda vägar efter nästan tjugofem år tillsammans, vilket gjorde många fans besvikna. PG fortsatte utforska bluesens olika uttryck i bland annat banden Hooligans och Hot Dog Taylor – och Ralph och Morgan gjorde en “soul trip” med bandet the Kingbirds – men hösten 2011 ansåg de att tiden var mogen för en efterlängtad återförening.

 På vägen har de också plockat upp den eminente trummisen Måns Tingberg, som spelat med många både kända och okända blueshjältar från bland annat Sverige, Norge och USA. 

 Blueass Blues Band anses vara ett av de bästa livebanden någonsin i den svenska bluessvängen. De här gubbarna är långt ifrån några nybörjare. De har turnerat över hela Skandinavien, Holland, Belgien, Tyskland och Frankrike – och de har även spelat ett flertal gånger på flera stora bluesfestivaler i Skandinavien, som till exempel Åmåls Bluesfest, Mönsterås Blues & Roots, Scandinavian Blues Party (SF) och Lillehammer Bluesfestival (N).

 Sommaren 2003 turnerade Blueass Bluesband i USA, där de bland annat spelade på The Safeway Waterfront Blues Festival i Portland OR. De är också skickliga låtskrivare och deras låtar har spelats i radio i hela Skandinavien, stora delar av Europa, Australien – och deras låtar har även legat på listor i USA. 

Ralph Broqvist – Lead guitar/vocals, Peter PG Gustavsson – Lead vocals/harmonica/guitar, Morgan Jansson – Bass, Måns Tingberg – Drums/percussion

https://www.facebook.com/blueass.bluesband/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *