Swedish Blues Challenge 2019

En man med gitarr

Swedish Blues Challenge 2019 ägde rum i Malmö 21 september. 

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. 2020 kommer Sverige att representeras av vinnaren av SBC 2019. Tävlingen kommer troligen att avgöras i Holland.

Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och träffa musiker från hela Europa.Det är helt enkelt helgen då och hela bluesbranschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och div. utställningar.

Swedish Blues Challenge 2019 arrangerades av Malmoe-Copenhagen Blues Connexion i Malmö i samarbete med de svenska medlemmarna i European Blues Union.

De svenska medlemmarna är för närvarande:

Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Stockholms Bluesförening, Norrtälje Bluessällskap, Swedish Blues Association, Malmoe-Copenhagen Blues Connexion, Åmåls Bluesförening och Kultur i Väst.  

Photo credit: Treefort Photo Dept via Visual hunt / CC BY

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *