Vinnare och deltagande band 2016

Finalisterna i årets SBC är Aunt Nancy, Blå Skåpet, B.P King & The Rattlesnakes, Headline Blues Band och Ida Andersson band. Vinnare blev Headline Blues Band.

Efter stenhård konkurrens från de totalt 12 banden är de fem finalisterna utvalda efter juryns kriterier. De här fem banden kommer att tävla om en plats på den stora EBU-festivalen 2017. Stort lycka till allihopa i Norrtälje 6 augusti! Läs mer om Norrtälje Blues och Rock, på http://norrtaljebluesochrock.se/. Alla band som inte gick vidare tackas också varmt för sina bidrag och är mycket välkomna tillbaka ett annat år.

Och efter en fantastisk fin tävling blev det Headline Blues Band som tog hem segern och som kommer att representera Sverige i EBC 2018. Stort grattis! Läs mer om vinnaren och motiveringen.

Aunt NancyAunt Nancy, Göteborg

Aunt Nancy är en svängig orgeltrio som spelar lekfull, energisk blues. Vi har spelat in en skiva och jobbar nu på nästa som förhoppningsvis släpps till hösten/vintern. Medlemmarna i trion är alla tre mycket rutinerade musiker som har hittat varandra genom bluesen och hoppas på många turnéer och möten med den fantastiska bluespubliken! Sa jag att vi älskar att spela blues?

Thomas Rundström: Gitarr & Sång
Johan Jansson: Trummor
John Lönnmyr: Orgel

Vi finns på Spotify och det finns en hel del klipp på Youtube också.

Hemsida: auntnancy.se
Facebook: facebook.com/auntnancytrio
Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCWRphengqCCr-zpffc0D25w

Blå SkåpetBlå Skåpet, Alingsås

Blå Skåpet spelar egenskriven Blues på svenska. Gruppen bildades 2008 och består av 4st musiker. Bandet har släppt 3st album och har influenser från bl a: Roffe Wikström, JJ Cale och Joe Bonamassa. Blå Skåpet spelar regelbundet live runt om i Sverige.

Klas Ling
Mattias Sandstedt
Markus Karlsson
Daniel Nilsson

Facebook: https://www.facebook.com/groups/52378108369/?fref=ts

BP KingB.P. King & The Rattlesnakes, Malmö

Vi gillar att ”komma loss” i svängig partyblues men har också rejält med feeling för tunga blåa ballader. Massor med output och scennärvaro är också ett av våra kännetecken när vi lirar live.

Berno ”B.P. King” – lead electric guitar & back-up vocal
Ulf ”The Wolf” Andersson – lead vocal
Tomas ”Magic Fingers” Pettersson – keyboard, hammond, grand piano & back-up vocal
Per ”Padde” Almlund – bass
Fredrik ”Figge” Savbrant – drums, percussion & back-up vocal

Facebook: https://www.facebook.com/BP-King-The-Rattlesnakes-897383583712906/?fref=nf

Headline Headline Blues Band, Umeå

Headline Blues Band är ett band från Umeå som funnits i ungefär fyra år. Medlemmarna är rutinerade musiker som spelat med många olika band, i olika genrer, men funnit varandra i bluesen. Den blues vi spelar står med ena foten i Chicagobluesen och den andra i den soulfyllda musiken från New Orleans. Det kommer garanterat att svänga varje gång vi står på scen.

Johan Öhman: Piano, Vocals
Ulf Sundqvist: Trummor
Ulph Johansson: Guitar, Vocals
Thomas Fredlander: Bass

Facebook: https://www.facebook.com/headlinebluesband/

idaanderssonwebIda Andersson Band , Visby

Bandet startades våren 2013 Ida Andersson på Gotland. Tanken var enkel: spela riktigt bra och svängig musik men bara låtar av kvinnliga musiker. Sagt och gjort: hon vaskade fram fem bluesälskande musiker som alla tände på idén. Ju mer vi började gräva i musikhistorien, desto fler pärlor hittade vi.

Tanken var från början att bara göra en enda spelning, i Visby sommaren 2013. Men publiken var så uppskattande och spelglädjen var så stor – så det har bara rullat på. Nu har dom ett 40-tal gig bakom sig och bokningarna sträcker sig redan nu långt över sommaren 2016. Förutom konserter har vi även hunnit med flera turer över till fastlandet med gig både norrut och söder över. Till Stockholm har vi återkommit två gånger sedan premiärspelningen på Pet Sounds 2015. Bland annat genom inbjudan från Stockholms Bluesförening samt ett fantastiskt välfyllt gig på Stampen i höstas. Dessutom har vi gjort två längre livesändningar i Sveriges Radio.

Efter ett år tillsammans började även egna kompositioner göra intåg. Till dags dato finns sju färdiga egenskrivna låtar som vi väver in i våra livespelningar.

Ida Andersson: Sång
Edvin Holm: Bas
Christopher-Robin Maurin: Gitarr
Johan Larsson: Trummor
Albin Linder: Blås

Facebook: facebook.com/idaanderssonband

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *