Finalband och vinnare 2017

 

Julia & The Basement Tapes

Foto: Lennart Brorsson

Juryn tackar alla finalband/musiker för deras medverkan, de gjorde alla SBC 2017 till en kanonkväll!  Vinnare av SBC 2017 blev Julia & The Basement Tapes” med motiveringen: ”Ny och spännande egen stil med rötterna i Bluesen”

Även gästbandet från Spanien ”Travellin’ Brothers” vinnare av European Blues Challenge 2015  gjorde ett fantastiskt framträdande. För att inte tala om kvällen presentatörer: ”Storm & Fire”/ Elin Engberg & Hannah Shermis som gjorde en oförglömligt insats med sina sketcher och musikaliska mellanspel.
Stort tack också till arrangören av SBC 2017, Göteborgs Bluesförening
Alla bilder på sidan är tagna av Lennart Brorsson

Här är de fem finalbanden. Finalen ägde rum i Musikens hus i Göteborg lördagen 2 september.

Julia & Basement Tapes, Södertälje/Stockholm

Julia & The Basement Tapes

Foto: Lennart Brorsson

Julia & the Basement Tapes är ett band där gammal traditionell blues möter en modernare sida. Orginallåtar i bluesens form, men med en twist av nutida texter och ett innovativt sound. Så det kan tänkas låta när ett gäng 20åringar skriver blues ihop! Bandet har hittills spelat runt om i Sverige efter att de i december släppte sin andra EP ”The Dues”, som finns tillgänglig överallt. The Australian ”The Blues music blog” beskrev den såhär:”Combining their now trademark rocking blues with added soulful keyboards, JBT have produced a sterling 6 track effort of soulful blues with a rocking edge.

https://www.facebook.com/JuliaAndTheBasementTapes/

Ida Ludvigsen band, Göteborg

Ida Ludvigsen Band

Foto: Lennart Brorsson

Ida Ludvigsen Band är ett band med bred erfarenhet. Medlemmarna består av en brokig skara, med väldigt olika bakgrund och åldrar. Vi spelar en blandning av modern och klassisk blues där vi blandar influenser från både soul, funk och rock för att på så sätt kunna leverera en så dynamisk upplevelse som möjligt

https://www.facebook.com/IdaLudvigsenBand/

The original Northern Pike Fryers; Stockholm

Northern Pike

Foto: Lennart Brorsson

The Original Northern Pike Fryers består av: Cilla Colt- sång, munspel och dragspel,Ville Engström- resonatorgitarr och Herbert Sjöberg- trummor. Vi spelar eget material med tidig blues och annan rootsmusik som byggstenar och inspiration.

https://www.facebook.com/theoriginalnorthernpikefryers/

 

Louisiana Avenue, Stockholm

Louisiana Avenue

Foto: Lennart Brorsson

I de franska kvarteren i New Orleans där Europa och Asien möttes uppstod en hel kultur pulserande av glädje, dofter och musik. Det var just i dessa kvarter som Louis Armstrong, Fats Domino och Professor Longhair hittade inspiration till den musiken som för alltid skulle förändra och inspirera människor runt om i världen. Louisiana Avenue skapar tillsammans med sin publik en oförglömlig upplevelse av glädje, musik och dans, precis på samma sätt som New Orleans har inspirerat sina besökare Louisiana Avenue blandar välkända New Orleans-låtar med originallåtar från den kommande debut-EP:n.

https://www.facebook.com/louisianaavenueband/

Blue DeVilles, Gävle

Blue Devilles

Foto: Lennart Brorsson

Blue DeVilles – A shot of rhythm & blues Bluesrockarna Blue DeVilles från Gävle är ett rutinerat namn i genren och levererar ett paket av blues, rock, rhythm & blues och slow blues i en skön blandning och kan avnjutas som en drink från våran bluesmixer. Influenserna kommer främst från 50-talets USA, hela vägen från Chicago till New Orleans. Bluesrock på hög nivå handlar detta om. Det är tufft, det är rått, det är blått. It ́s the Blue DeVilles!

https://www.facebook.com/Blue-DeVilles-135011899911167/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *