Swedish Blues Challenge 2023

En man med gitarr


Swedish Blues Challenge 2023 ägde i Östersund lördag 28 oktober i samband med Östersunds Bluesfestival

De fyra finalbanden var Blue Benders, Grumligt, Blue Note Society och Vintage Bound. Vinnare blev The Blue Benders. Grattis till både vinnare och alla deltagare. På https://www.facebook.com/bluesfestivalen finns det klipp från bandens finalframträdanden. Motiveringen för vinnarbandet The Blue Benders lyder: ”Med sprudlande energi och musikalisk kvalité. Spelar de en tight och sammnsvetsad musik. Framtiden ser ljus ut för The Blue Benders.”

Uttagningen av finalisterna gjordes av en jury bestående av svenska medlemmar i European Blues Union 2023. Swedish Blues Association, Åmål’s Bluesfest, Stockholms Bluesförening, Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Malmö/Copenhagen Blues Connexion, Cookin i Borås, Blues i Väst och Östersund Bluesförening. 

Information om Östersunds bluesfestival finns på www.ostersundbluesfestival.se

Vinnaren Blue Benders får representera Sverige i European Blues Challenge  som äger rum 4-6 april 2024 i Braga, Portugal. Det kommer då också för första gången bli en tredagarsfestival med semifinaler på torsdag och fredag och sedan en finalomgång med åtta akter på lördagen.

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangerats av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med bluesarrangörer och träffa musiker från hela Europa. Det är helt enkelt helgen då och hela blues branschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och diverse utställningar.

Photo credit: Treefort Photo Dept via Visual hunt / CC BY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *