Swedish Blues Challenge 2023

En man med gitarr


Swedish Blues Challenge 2023 kommer att äga rum i Östersund lördag 28 oktober i samband med Östersunds Bluesfestival

Uttagningen av finalisterna görs av en jury bestående av svenska medlemmar i European Blues Union 2023. Swedish Blues Association, Åmål’s Bluesfest, Stockholms Bluesförening, Uddevalla Bluesförening, Göteborgs Bluesförening, Malmö/Copenhagen Blues Connexion, Cookin i Borås, Blues i Väst och Östersund Bluesförening. 

Information om Östersunds bluesfestival finns på www.ostersundbluesfestival.se

Vinnaren får representera Sverige i European Blues Challenge  som äger rum 4-6 april 2024 i Braga, Portugal. Det kommer då också för första gången bli en tredagarsfestival med semifinaler på torsdag och fredag och sedan en finalomgång med åtta akter på lördagen.

Sedan 2011 har European Blues Challenge (EBC) arrangeras av European Blues Union (EBU) på olika håll i Europa. Förutom de speltillfällen på flera europeiska festivaler som utlovas för vinnaren av EBC är det en fantastisk möjlighet för alla medverkande band att knyta nya internationella kontakter med blues arrangörer och träffa musiker från hela Europa. Det är helt enkelt helgen då och hela blues branschen träffas! Det är då den Europeiska Blues Unionen har sitt årsmöte och förutom de två tävlingskvällarna arrangeras det också lokala showcases en bluesmarket och diverse utställningar.

Photo credit: Treefort Photo Dept via Visual hunt / CC BY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *