Deltagande band 2015

Vi är stolta och glada att kunna presentera de fem finalisterna till Swedish Blues Challenge. Konkurrensen var hård men efter ett noggrannt och utförligt lyssnande har juryn utifran de 19 insända bidragen enats om följande fem. Du kan läsa om mer om varje band längre ned på sidan. Ett stort grattis och välkomna till Uddevalla!

Finalisterna i Swedish Blues Challenge

Moa Blucher bluesband (läs mer)

Blue Devilles (läs mer)

Ida Bang & Blue Tears (läs mer)

Patrik Jansson Band (läs mer)

Virginia & Skybenders (läs mer)

Moa Blucher BandMoa Blucher Band

Moa Blücher Bluesband är ett gäng musiker med rötterna i Tidaholm och som består utav en skön blandning gamla rutinerade bluesmusiker samt nya fräscha förmågor. Moa Blücher är bara 22 år gammal men med en röst som ingen annan och en enorm utstrålning gör hon scenen till sin egen. Vid hennes sida har hon Anna Gustafsson vars röst kompletterar Moas underbart. Det levereras allt från egenskriven blues till tolkningar av både nya och gamla artister En sak är iallafall säker! Det svänger rejält!


Blue DeVillesBlue DeVilles

Blue DeVilles bildades i sviterna av JB & the Hickory Hogs i början av 2000-talet och har under åren utvecklats till ett rutinerat bluesband.

Stilen har sitt ursprung i Chicago blues och 50-tals rock´n roll. Efterhand har musiken sökt nya vägar och färgats av Delta blues, jazz, ja till och med en doft av funk. De egna kompositionerna har undan för undan ersatt de tidigare tolkningarna av bl a James Harman, Gary Primich, Kim Wilson och Muddy Waters.

Blue DeVilles av idag är fem erfarna musiker av brokig musikalisk bakgrund, men tillsammans står de stabilt förankrade i bluesen. Råmande munspel, morrande orgel och stingslig gitarr färgar den ofta återhållsamma grooven.

Leif Olsson – bas
Ulf Andersson – gitarr
Christian Dalin – Sång, orgel, piano
Claes Rahm – munspel, sång
Thomas Lingman – trummor

Under 2015 släpps Blue DeVilles första skiva – Next stop Bluesville.

Blue DeVilles – a shot of rhythm ’n’ blues!

Ida BangIda Bang & The Blue Tears

Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt blues-/rhythm’n’blues-band från Stockholm som lyfts fram som framtiden i svensk blues. Sedan bandet bildades sommaren 2013 har de hunnit med mycket. De har spelat flitigt på Stockholms bluesscener och blivit bokade till Sveriges största bluesfestivaler, t ex Åmål’s Blues Fest och Blues At Sea 2014 där de gjorde succé. Samma år spelade de även in och släppte deras första platta – en hyllad EP med bara egenskrivna låtar.

24-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och en mogen röst, trots sin ringa ålder. Hennes band, The Blue Tears, består av fyra talangfulla, unga musiker med en kärlek för bluesen: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Tillsammans för de vidare arvet i bluesen samtidigt som de utvecklar den till något nytt, och sätter starka avtryck vid varje konsert med sitt envisa sväng, ös och inlevelse.

Patrik JanssonPatrik Jansson

Ett modernt bluesband med ambitionen att blanda och ge och som tycker att en bra låt är en bra låt, kalla stilen vad du vill. ”Heavy blues” eller ”Blues Rock” Själva kallar vi det helt enkelt blues då våra influenser i grund och botten är klassisk Chicago blues blandat med modernare jazz, rock, soul och funk. Patrik Jansson är i grunden trummis som sadlat om till gitarr och sång. Han är  även låtskrivaren och motorn i bandet.

Virginia and the SkybendersVirginia and Skybenders

Virginia and Skybenders består av Tobias Johansson, Drums, Percussion, Svenne Jansson, Hammond organ, Fredrik Lundberg, Bass, Patrik Sandström 1:st Guitars, Stefan Jonsson 2:nd Guitars

Virginia and Skybenders vann 2014 SBC Skandinavien Blues Contest och har gjort flera hyllade festival spelningar så som Göteborgs Blues Party, Dusty Road Bluesfestival, Terminalen Åmåls Bluesfest osv. 2014 släppte vi även vårt andra album Change is Gonna come. En blandning mellan Blues och Soul och avslutade året med vår turne The Love Tour. 2015 ger vi oss ut i Tyskland.

VIRGINIA aka Miss Kozmic Blues, började sin musikaliska resa i hemstadens gospelkör. I 20 års ålder flyttade Virginia till Harlem, New York USA, för att lyssna på musik och musiker från deras ursprungsort och där en del av historien en gång startade. I Harlem började hon spela med Dennis Davis, trummis mest känd för sitt arbete med David Bowie, Stevie Wonder, Jermain Jackson och Roy Ayers.

Virginia Pihlblad har turnerat både i Sverige och USA, men är nu bosatt i Sverige sedan några år tillbaka.
Virginia och Skybenders träffades 2009 på Åmåls Bluesfestival har spelat blues ihop sedan 2010. Bakom sig har de två album och över 500 spelningar. Repertoaren består av såväl eget material, som tolkningar av BB King, Albert Collins, Eric Clapton, Big Joe Turner, Big Mama Thornton, Etta James, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Deep Purple och Santana.

Virginia och Skybenders har supportat akter som Louise Hoffsten, Wentus Blues Band, Ian Siegal, JT Lauritsen och andra. 2014 förutspåddes att bli bandets bästa år, och så blev det.

Virginia and Skybenders släppte sitt soul och blues inspirerade album Change is Gonna Come. Bandet gjorde kritikerrosade spelningar som Åmåls bluesfest, Mojo i Köpenhamn, Göteborgs Bluesfest, Dusty Road Blues Festival mfl. Sommaren 2014 vann Virginia och Skybenders även SBC, Scandinavia Blues Contest och som pris får de spela i Tyskland på Blue Wave Bluesfestival sommaren 2015.

Virginia och skybenders har lovordats i både press och av publik. ”Ett enastående band som ger allt på varje spelning.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *