Finalband 2017

Här är de fem finalbanden. Finalen äger rum i Musikens hus i Göteborg lördagen 2 september. 

Ida Ludvigsen band, Göteborg

Ida Ludvigsen Band är ett band med bred erfarenhet. Medlemmarna består av en brokig skara, med väldigt olika bakgrund och åldrar. Vi spelar en blandning av modern och klassisk blues där vi blandar influenser från både soul, funk och rock för att på så sätt kunna leverera en så dynamisk upplevelse som möjligt

https://www.facebook.com/IdaLudvigsenBand/

The original Northern Pike Fryers; Stockholm

The Original Northern Pike Fryers består av: Cilla Colt- sång, munspel och dragspel,Ville Engström- resonatorgitarr och Herbert Sjöberg- trummor. Vi spelar eget material med tidig blues och annan rootsmusik som byggstenar och inspiration.

https://www.facebook.com/theoriginalnorthernpikefryers/

Julia & Basement Tapes, Södertälje/Stockholm

Julia and the Basement Tapes

Julia & the Basement Tapes är ett band där gammal traditionell blues möter en modernare sida. Orginallåtar i bluesens form, men med en twist av nutida texter och ett innovativt sound. Så det kan tänkas låta när ett gäng 20åringar skriver blues ihop! Bandet har hittills spelat runt om i Sverige efter att de i december släppte sin andra EP ”The Dues”, som finns tillgänglig överallt. The Australian ”The Blues music blog” beskrev den såhär:”Combining their now trademark rocking blues with added soulful keyboards, JBT have produced a sterling 6 track effort of soulful blues with a rocking edge.

https://www.facebook.com/JuliaAndTheBasementTapes/

Louisiana Avenue, Stockholm

Louisiana Avenue

I de franska kvarteren i New Orleans där Europa och Asien möttes uppstod en hel kultur pulserande av glädje, dofter och musik. Det var just i dessa kvarter som Louis Armstrong, Fats Domino och Professor Longhair hittade inspiration till den musiken som för alltid skulle förändra och inspirera människor runt om i världen. Louisiana Avenue skapar tillsammans med sin publik en oförglömlig upplevelse av glädje, musik och dans, precis på samma sätt som New Orleans har inspirerat sina besökare Louisiana Avenue blandar välkända New Orleans-låtar med originallåtar från den kommande debut-EP:n.

https://www.facebook.com/louisianaavenueband/

Blue DeVilles, Gävle

Blue Devilles

Blue DeVilles – A shot of rhythm & blues Bluesrockarna Blue DeVilles från Gävle är ett rutinerat namn i genren och levererar ett paket av blues, rock, rhythm & blues och slow blues i en skön blandning och kan avnjutas som en drink från våran bluesmixer. Influenserna kommer främst från 50-talets USA, hela vägen från Chicago till New Orleans. Bluesrock på hög nivå handlar detta om. Det är tufft, det är rått, det är blått. It ́s the Blue DeVilles!

https://www.facebook.com/Blue-DeVilles-135011899911167/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *